Adidas Dames Schoenen Donkerblauw Adidas Dames Schoenen CWQxoderB
Adidas Dames Schoenen Donkerblauw Adidas Dames Schoenen CWQxoderB
1539

De vluchtelingen van vandaag zien we liever gaan… dan komen. Maar wat als we zelf vluchteling worden? En zoveel moet er eigenlijk niet eens verkeerd gaan om het realiteit te laten worden. Dat bewijst deze (Engelstalige) site die je toont wat er gebeurt als het zeeniveau met pakweg 2 of 3 meter stijgt.

Onze Aarde warmt op. Of dat nu alleen de verantwoordelijkheid van de mens is, of we gewoon een extra duwtje geven aan een natuurlijk fenomeen, is behoorlijk moeilijk uit te maken. Beide zijden hebben hun deel van het gelijk, maar er is tegelijkertijd ook zoveel geld mee gemoeid dat je alles altijd met de nodige sceptisme moet bekijken.

Dat neemt niet weg dat ik wel eens wil weten wat er gebeurt als het zeeniveau besluit om morgen enkele meters stijgt. Bij 2 meter, zo stellen we vast, staat het water al in Antwerpen en heeft de helft van Nederland zich ofwel kieuwen laten aansmeren of zijn de inwoners verkast naar andere gebieden aangezien Nederland toch meer weg zal hebben van een openbaar zwembad dan op een land.

Bij 9 meter stijging, ligt Brussel aan de kust en hebben ze enkel nog in Eindhoven droge voeten – en kennen we ook Arhem-eiland. Om maar iets te zeggen. De afbeelding die we helemaal bovenaan dit artikel geplaatst hebben, toont je wat er op Europees gebied gebeurd als de zee vijftig meter stijgt. In dat geval maken zowel Nederland als het grootste deel van Vlaanderen  deel uit van de Verzopen Lage Landen en lopen we kans dat de Walen al die Vlaamse Vluchtelingen het liefst terug zien gaan.

Maar zelfs als de realiteit daar slechts tussenin ligt, is het best interessant om uit te zoeken wat er kan gebeuren in jouw gebied. Je kan inzoomen en het zeeniveau aanpassen en dat doe je allemaal op de Global Sea Level Rise Map die je toont wat er dan gebeurt. En terwijl 10 meter al een hele grote stap is, zijn die twee meter geen onmogelijkheid meer, wat gezien de bovenstaande afbeelding toch al redelijk wat vluchtelingen op de been zal brengen. Of ze naar Syrië zullen vluchten is misschien twijfelachtig, maar in jouw achtertuin komen ze wel te liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
AmsterdamSchoenen Eijk Shoes AmsterdamSchoenen AmsterdamSchoenen Eijk Shoes Eijk Y7fgb6yvI
Adidas Dames Schoenen Donkerblauw Adidas Dames Schoenen CWQxoderB
Please enter your name here
You have entered an incorrect email address!
Please enter your email address here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.